Majkl Džordan među najbogatijima na planeti!

Dodajte komentar

Njegovo leteće visočanstvo ili „njegovo ogromno bogatstvo“? Kada je Majkl Džordan u pitanju oba epiteta savršeno odgovaraju! Po mnogima najbolji košarkaš svih vremena i vjerovatno čovek koji je najviše zaradio od sporta u istoriji odavno je poznat kao neko za koga se novac prosto „lijepi“, a sada je i zvanično među najbogatijim ljudima na planeti pošto ga je čuveni magazin Forbs uvrstio na listu „najtežih“ osoba na svijetu i to na 1.741 mjesto!

Prema procjeni pomenutog magazina, popularni Em Džej raspolaže bogatstvom od jedne milijarde dolara, ali to ni izbliza nije sav novac koji bi on mogao imati ako bi se odlučio na prodaju svog udjela u Šarlot Hornetsima i poznatom brendu u okviru kompanije Najk – Džordan brendu! Naime, navodi se da je trenutna vrijednost Šarlota oko 700.000.000 dolara, iako je Majkl 2010. godine otkupio 80% vlasništva nad franšizom za „samo“ 275.000.000 zelenih novčanica. Izgleda da je vraćanje starog nadimka klubu bio sjajan potez, ali je definitivno i samo povezivanje Džordanovog imena sa timom iz Sjeverne Karoline doprinijelo tome da samo do 2013. godine, tri pošto je preuzeo organizaciju, ukupna tržišna vrijednost skočila za 89%. Izgleda da je dovoljno zvati se Majkl Džordan

Itekako! Javna je tajna u Americi da Njegovo leteće visočanstvo svake godine zaradi novih 100.000.000 dolara samo od brenda Er Džordan koji već više od deceniju egzistira pod pokroviteljstvom kompanije Najk, iako ni Majk, ni ljudi koji brinu o njegovim finansijama nisu željeli da potvrde tu informaciju. Kako bilo, ono što nisu morali da potvrde to je činjenica da pomenuta robna marka vrijedi oko 2,2 milijarde američkih novčanica.

Međutim, iako vam se vjerovatno već vrti u glavi zbog pomenutih cifara, Džordan nije najbogatiji kada su vlasnici sportskih klubova u pitanju. Najvećim bogatsvom među „kolegama“ legende Čikago Bulsa raspolaže Stiv Balmer, direktor Majkrosofta i odnedavno vlasnik Los Anđeles Klipersa, koji je „težak“ 21,5 milijardi dolara što je dovoljno za 35. poziciju na listi najbogatijih stanovnika Zemlje, a samo je oko dvije izdvojio za franšizu iz Grada anđela. No, kako je Balmer svoju imperiju stvorio poslovanjem van sporta, Em Džej ostaje najbogatiji sportista svih vremena.

mozzartsport.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *