O Institutu naredne nedelje

Dodajte komentar

Tematski sastanak predstavnika Opštine Herceg Novog i Tenderske komisije za privatizaciju Instituta “Dr Simo Milošević” biće održan naredne nedjelje i na njemu će biti razmotrena sva otvorena pitanja, dogovoreno je na susretu ministra održivog razvoja i turizma Branimira Gvozdenovića i predsjednika Opštine Nikole Gojkovića.

Gvozdenović je boravio u radnoj posjeti opštini Herceg Novi gdje je sa predsjednikom Gojkoviće razgovarao o aktivnostima na pripremi ljetnje turističke sezone, uz sagledavanje svih okolnosti koje utiču ili bi mogle uticati na uspješnost iste.

“Pozitivno su ocjenjene planirane aktivnosti lokalne samouprave i nastojanja da se u relativno kratkom vremenskom period stvore pretpostavke za ostvarivanje što boljih rezultata. Istaknut je značaj podrške Ministarstva održivog razvoja i turizma u realizaciji planiranog, a očekuje se da svoj puni doprinos da i Turistička organizacija Herceg Novog”, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

U cilju revitalizacije hotelskih kapaciteta u Herceg Novom, dogovoreno je da, u toku sljedećeg mjeseca, posebna radna grupa ponudi predloge i konkretna rješenja kako bi se otpočelo sa ovim procesom.

Gojković je istakao značaj izgradnje komunalne infrastrukture, naročito kanalizacionog kolektora, što predstavlja kapitalnu investiciju na putu razvoja opštine Herceg Novi. Sagovornici su saglasni da se mora uložiti dodatan napor u tom cilju, kako bi se smanjile negativne posljedice za građane, kao i cijelu turističku privredu.

“Veliki projekti čija je realizacija u toku, kao i oni koji tek treba da se realizuju, predstavljaju perspektivu bržeg razvoja opštine Herceg Novi i doprinose boljem standardu građana”, ocijenili su Gvozdenović i Gojković.

Takođe, kazao je da će lokalna samouprava uraditi sve što je u njenoj nadležnosti da se započeti i budući projekti u Novom uspješno realizuju.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *