Tony Blair održao predavanje srpskim ministrima

Dodajte komentar

Bivši britanski premijer Tony Blair održao je, iza zatvorenih vrata, jednočasovno predavanje pojedinim srpskim ministrima u Klubu poslanika, javlja B92.

Po završetku, niko od ministara nije želio da daje izjave, prenosi B92, čija ekipa je sačekivala učesnike predavanja Tonya Blaira, među kojima su bili ministar finansija Dušan Vujović, potpredsiednica Vlade Zorana Mihajlović, kao i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Kako B92 ekskluzivno saznaje, Toni Blair je posietio Beograd i održao jednosatno predavanje pojedinim ministrima, a njegova posieta obavijena je velom tajne.

Predavanje je održano u Tolstojevoj 2 na Dedinju, ali ulaz ekipi B92 nije bio dozvoljen.

– Na parkingu smo zatekli službena vozila Vlade Srbije. U međuvremenu, vozila britanske ambasade defilovale su oko vile u kojoj su u tom trenutku srpski ministri i nekadašnji britanski premijer – piše B92.

Blair je ministrima objašnjavao strategiju političkog djelovanja, odnose sa javnošću i način na koji bi trebalo da komuniciraju sa medijima. Blair je srpskom državnom vrhu predložio da se za vrijeme mandata fokusiraju na manji broj tema kojima treba da se bave.

Prema pisanjima medija, Vlada Srbije je početkom februara angažovala konsultantsku kuću bivšeg britanskog premijera, koja treba da pomogne u formiranju stručnih timova u okviru kabineta premijera.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *