Srbija: Stižu Lidl i Ikea, cijene niže i za 30%

Dodajte komentar

Trgovinski lanci Lidl i Ikea sigurno dolaze u Beograd, kaže Rasim Ljajić i ističe da će Lidl u Beogradu biti sigurno do kraja godine a da se za Ikeu još ne zna.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija je objasnio da njemački trgovinski lanac Lidl ima poslovnu praksu da trgovinske objekte otvara tek kada otkupi minimum 15 lokacija.

Tako je, kaže, bilo u zemljama okruženja i tako će biti i u Srbiji.

“Do sada su kupili 12 nespornih lokacija, čekali su Zakon o konverziji i imaju pregovore u pet lokalnih samouprava o kupovini zemljišta. Očekujem da će do kraja godine imati tih 15 lokacija”, rekao je Ljajić.

Upitan da li je tačno da su proizvodi u je Lidlu toliko jeftiniji, Ljajić kaže da je realno očekivati “dramatičan pad cijena”, jer činjenice i iskustva pokazuju da su proizvodi u prodavnicama tog trgovinskog lanca jeftiniji i do 30 odsto.

Korist od dolaska Lidla u Srbiju imaće i trgovci i potrošači, uvjerava Ljajić.

Što se tiče švedskog proizvođača namještaja Ikee, Ljajić je podsjetio da su sporazum o njihovom dolasku u Srbiju potpisali predstavnici Ministarstva građevine, Grada Beograda i tog proizvođača namještaja.

Ikea će, dodao je, imati regionalno sjedište u Beogradu za pet zemalja.

“Ne mogu da kažem kada će to biti. Mi pružamo logistiku u određivanju lokacija i dozvola, a odluka Ikee da dođe u Srbiju je definitivna”, kazao je ministar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *