Uskoro online posjedovni listovi

Dodajte komentar

Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević najavio je juče da će pokretanjem novog softvera poboljšati kvalitet podataka i omogućiti brz uvid.

Novi system, koji je implementiran u svim područnim jedinicama, omogućava održavanje, distribuciju, razmjenu, čuvanje, arhiviranje i zaštitu podataka katastarskih evidencija.

Razvijeni su i servisi za online distribuciju podataka namijenjenu javnom i privatnom sektoru i svi podaci online biće u realnom vremenu kazao je Kovačević na pres konferenciji.

On je istakao da je naredni zadatak online preuzimanje edokumentacije dokaza o vlasništvu odnosno lista nepokretnosti, posjedovnog lista i uvjerenja.

– Izdavanje e-dokumenata započeće nakon usklađenosti procedura i pravila sa zakonskom regulativom rekao je on i istakao da ćemo na ovaj način imati tačne baze podatakakoje će koristiti bankari, notari, sudovi, tužilaštvo, prostorni planeri.

– Ovim smo postal lideri u regionu nego i šire po zemljišnoj administraciji, jer imamo jedinstven sistem registracije sve najednom mjestu istakao je on.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *