Debit kartica ga koštala 122 eura i puno živaca

1 komentar

Iskustvo Podgoričanina Radomira Kneževića sa tekućim računom i bankarskom karticom pokazuje da treba naročito dobro paziti šta u ugovoru sa bankom piše onim najsitnijim slovima.

Što tim najsitnijim slovima nije posvetio više pažnje koštalo gaje 122 eura. A da se nije počeo pregoniti sa bankom, platio bi 581 eura.

– Standardnu debit karticu sam uzeo kod CKB banke prije sedam godina i koristio je samo desetak dana. Nijesam znao da treba da pođem ponovo u banku i da im kažem da ne želim više da je koristim. Tim prije što sam karticu platio 50 eura ispričao je Knežević Pobjedi. On je istakao da ga iz CKB-a nikad niko nije nazvao, ali da su ga nazvali iz OTP grupe, vlasnika CKB-a, pet i po godina nakon što je uzeo karticu.

– Od koordinatora OTP-a sam dobio na kućnu adresu dopis u kojem piše da sam dužan 384 eura. To su neke njihove zatezne kamate, jer nikakvih transakcija nije bilo na kartici, odnosno na tom računu navodi Knežević i ističe da ga do tada niko nije obavještavao o navodnom dugu.

– Čak sam pomislio da nije greška i da me nijesu zamijenili sa jednim rođakom, jer sa OTP grupom nijesam imao nikakvih poslova naveo je Knežević i ispričao kako ga je koordinatorka OTP-a, izvjesna Jelena Stamenić obavijestila da je to dug na osnovu kartice koju je izvadio prije pet i po godina u CKB-u. Savjetovala mu je da napiše reklamaciju u kojoj navodi da ne priznaje dug.

– Napisao sam reklamaciju i nakon 20 dana su me nazvali i kazali da treba da platim 47 eura, te da će mi tu odluku poslati poštom. Kako ništa nije stizalo, pomislio sam da ne postoji više ni taj dug, ali prije tri mjeseca su mu saopštili iz Societe Generale Montenegro banke, čiji je klijent, da ga CKB tereti za dug od 581 euro.

– Tu nastaje moja agonija. Ponovo sam pošao na šalter CKB-a, gdje me primila Jelena Vukotić i kazala da ponovo pišem reklamaciju, a da će mi odgovor poslati za mjesec. Kako ništa nije stizalo, ponovo sam pošao u CKB, a sada me primila Maša Asanović, koja mi je saopštila da im dugujem 161 euro. Iznerviran, opet sam tražio da mi napismeno odgovore zašto sam i koliko dužan njihovoj banci, ali ni sada nijesam dobio ogovor priča Knežević i dodaje da ga je, deset dana kasnije, nakon mnogo peripetija, primio direktor banke, koji mu je kazao da im duguje 122 eura i da to mora da plati.

– Objasnio je da je u to uračunata zatezna kamata za godinu za održavanje kartice kazao je Knežević, koji tvrdi da ni danas ne zna zašto je dao taj novac.

CKB: Radimo po zakonu

Portparolka CKB-a Maja Vukčević je, na pitanje Pobjede zašto je Knežević platio 122 eura, odgovorila da ,,banka u potpunosti poštuje zakonske okvire Crne Gore i najbolju međunarodnu bankarsku praksu“.

– Izuzetno smo posvećeni saradnji sa našim klijentima i našim zajedničkim ciljevima. U tom smislu, banka ima organizovanu službu korisničkih servisa koja uspješno servisira naše klijente i rješava sve eventualne nesporazume na obostrano zadovoljstvo

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *