9 razloga zašto je iOs bolji od Androida

Dodajte komentar

Ako tražite novi telefon, kupovinom jednog od ovih sigurno nećete pogriješiti. Ali akose dvoumite oko kupovine iPhonea ili Androida, Business Insider donosi 9 razloga koji bi mogli presuditi u Appleovu korist.

1. Nakon dobijenih podataka o tržišnom udjelu korisnika operativnih sistema Android i iOS, korisnici iPhonea su u velikoj manjini ali programerske kuće još uvijek imaju tendenciju da rade najbolje aplikacije prvenstveno za iPhone. Veliku većinu njih kasnije možete pronaći i na Adroidu ali one nisu nužno ljepše i bolje.

2. Ovo je relativno subjektivan element, ali iPhone je u pravilu ljepše dizajniran od većine Androida. Čast izuzecima….

3. ‘Apple Pay’ nova je usluga s kojom možete jednostavno plaćati pomoću iPhonea. Za sada je to jedina takva platforma a prihvatile su je velike kreditne kompanije i banke.

4. U slučaju da imate problema s aplikacijom Apple Store ili s telefonom uopšteno, Apple ima odličnu službu za korisnike koja će probati da riješi svaki problem.

5. Uskoro čete s iPhoneom moći upravljati sa mnogo stvari u vašem domu. Na primjer, kontrola svijetla ili kućnih aparata samo su početak ovakve primjene.

6. Opcija nazvana Family Sharing dopušta dijeljenje aplikacija ili knjiga s ostalim Apple uređajima, što je jako korisno za roditelje koji svojoj djeci žele ograničiti pristup određenim sadržajima.

7. Bez ikakve dileme, iPhone ima najbolji senzor za otiske prstiju kojemu se Android uređaji ne mogu približiti niti izbliza. Prije nekoliko godina, Apple je kupio kompaniju ‘Authentec’ koja je zadužena za izradu nenadmašnog Apple TouchIDa.

8. Fotoaparat na telefonu je danas normalna pojava ali kvaliteta kamere na novom iPhoneu 6 je među najboljima na tržištu.

9. Google i Apple izbace novu verziju svojih operativnih sistema otprilike jednom godišnje. Razlika je u tome što svi korisnici iPhonea mogu besplatno skinuti i koristiti najnoviju verziju softvera dok za korisnike Androida postoje hardverska ograničenja zavisno od modela uređaja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *