Srbija prodaje četiri hotela u Budvi i Bečićima

Dodajte komentar

Srpski ambasador u Crnoj Gori Zoran Bingulac najavio je skoru privatizaciju hotela ,,Park“ u Budvi, te ,,Beograd“, ,,Naftagas“ i ,,Šumadija“ u Bečićima. Radi se o hotelima koji su vlansištvo srpskih kompanija.

– U oblasti turizma nalazimo se u trećem, završnom pojasu privatizacije u Srbiji. Sa područja Budve u planu privatizacije su neke od najatraktvnih lokacija – kazao je juče i najavio da će to biti na dnevnom redu zajedničke sjednice vlada Crne Gore i Srbije, koja je za mart zakazana u Beogradu.

– To će biti novi impuls razvoju turizma u Budvi, gdje su gosti iz Srbije tradicionalno prisutni, a takođe su i vlasnici objekata na teritoriji te opštine – rekao je Bingulac i istakao da će raditi na zajedničkoj međunarodnoj promociji turizma Crne Gore i Srbije.

– Gdje god smo komplementarni treba da nastupamo zajedno na svjetskom tržištu, jer savremeni turistista traži komplementarnu ponudu, a ništa nije idealnije nego Budva koja je biser na moru i kulturna ponuda u Srbiji – rekao je Bingulac.

On je najavio da će, na predlog dva premijera, biti formirana zajednička komisija za infrastrukturu, čiji će se rad odraziti na broj turista i kvalitet turustičke ponude.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *