Apple proizveo milijarditi uređaj i odlučio da ga zadrži za sebe

Dodajte komentar

Pored rekordnog poslovanja u prošlom kvartalu, Apple se mogao pohvaliti još jednim podatkom – kompanija je 22. novembra 2014. isporučila milijarditi iUređaj. Tehnički, nije ga isporučila, već su 64-gigabajtni iPhone 6 Plus odlučili zadržati za sebe.

Gotovo je nevjerovatno da je kompanija isporučila više od milijardu uređaja pokreće iOS platformom, a CEO Tim Cook je trenutak nazvao ‘nemjerljivim korakom’ te rekao kako je posebno ponosan što je dio te priče.iphone

Cook je rekao i kako je kompanija u prosjeku isporučila više od 34 hiljade iPhonea ‘svakog sata, 24 sata dnevno, svakog dana tog kvartala’. Dodao je i kako je Appleove trgovine (kako fizičke, tako i online) u kvartalu posjetilo više od pola milijarde potrošača te da je iPhone 6 do kraja perioda prodavan u 130 zemalja širom svijeta.

iPhone je za Apple gotovo sve – čini više od pola prodaje kompanije, ali i 70 posto ukupnog profita prema analitičarima. Novi model tog pametnog telefona je, riječima čelnika Applea, privukao više prošlih korisnika Android platforme nego ikad do sada, a kompanija se nada kako će se rast prodaje zadržati i u periodu koji slijedi, prenosi tportal.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *