Nakon 300 molbi za posao i genijalnog poteza, sada on zapošljava(video)

Dodajte komentar

Britanac Alfred Ajani je nakon fakulteta naišao na poteškoće koje su sada svakodnevica mnogih mladih ljudi. Naime, Alfred uprkos diplomi iz marketinga i dobrom CV-u, nije mogao da pronađe posao.

Nakon što je poslao više od 300 molbi, odlučio se na radikalniji pristup zbog kojeg je pronašao posao i postao tema mnogih svjetskih medija.

Alfred se uputio na stanicu londonskog metroa Waterloo kojom svakodnevno prolaze stotine
poslovnih ljudi. Pritom je sa sobom ponio natpis na kojem je pisalo gdje je diplomirao i prolaznicima je nudio svoju biografiju.

Njegova originalna ideja je oduševila mnoge koji su se zainteresovali za njegovu priču, nakon čega su ponude za posao počele pristizati na njegovu adresu.

Alfred je uskoro dobio posao koji je udaljen samo nekoliko stotina metara od stanice na kojoj je tražio posao, u kompaniji The Asoria Group, prenosi Index.

Kako je njegova kompanija ponovo odlučila da “osvježi” svoj tim novim zaposlenicima, Alfred se vratio na stanicu Waterloo kako bi potražio svoje buduće kolege.

No, ovog puta je sa sobom ponio natpis- “Sada ja zapošljavam”, prenosi Metro.

“Lijep je osjećaj vratiti uslugu društvu. Nadam se da ću dogodine obići fakultete u potrazi za novim radnicima. Kompanija se brzo širi”, kazao je Alfred koji sada radi kao PR menadžer koji je zadužen za zapošljavanje i nadgledanje novih radnika u svojoj kompaniji.

https://www.youtube.com/watch?x-yt-ts=1421914688&feature=player_embedded&v=K_XVUv-2fnY&x-yt-cl=84503534

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *