Zavirite u stan prodat za preko 100 miliona dolara

Dodajte komentar

Najskuplji stan u tzv. Milijarderskom pojasu na Manhattanu postavio je novi rekord na tržištu nekretnina. Penthouse u zgradi One57 koja gleda na Central Park proteže se preko 89. i 90. kata i prodan je za 100,47 miliona dolara, čime je postao najskuplji stan ikad prodan na Manhattanu.

Ujedno je ovaj stan i prvi “dom za jednu porodicu” u istoriji New Yorka koji je prodan za više od 100 miliona dolara.

Prijašnji rekord držala je Ekatarina Ribolovljeva, ćerka ruskog milijardera Dmitrija Ribolovljeva, koja je 88 miliona dolara platila stan na 15 Central Park West prije gotovo četiri godine.

“Ovo će postaviti novu ljestvicu za nekretnine u New Yorku, posebno nove građevine. Mislim da će ovaj rekord biti probijen još nekoliko puta u iduće dvije godine”, kazao je Ben Benalloul iz tvrtke RLTY NYC.

I iako je konačna cijena rekordna, ovaj je kupac zapravo sklopio bolji dil od Ribolovljevih: kvadratni metar platio je 9000 dolara – u poređenju s 13.000 koliko su za svoj stan platili Rusi.

Dvoetažni penthouse ima šest soba, sedam kupaonica, teretanu, bazen, jacuzzi, saunu, knjižaru i, naravno, nenadmašni pogled sa svih strana.

https://www.youtube.com/watch?v=V3oB0zXGUSI

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *