Ziraat banka hoće Telaćevića

2 komentara

Prema nezvaničnim informacijama, predstavnici Ziraat banke pregovaraju sa Tarikom Telaćevićem da preuzme upravljanje crnogorskom filijalom ove banke.

Telaćević je do prije dvije godine bio direktor u Hipo Alpe Adrija banci. Kompletan proces kontrole, odobravanje licence i registracije banke do početka rada zakonski traje maksimalno pola godine.

Polovinom decembra prošle godine zahtjev za licencu za poslovanje u Crnoj Gori zatražila je turska Ziraat banka. Ziraat banka je državna banka Turske, koja ima 1.600 filijala u zemlji i 80 u inostranstvu. Generalni direktor za međunarodno bankarstvo u Ziraat banci, Osman Arslan najavio je ranije u razgovoru sa ministrom finansija Radojem Žugićem da će otvaranje Ziraat banke dati značajan doprinos unapređenju preduzetništva i malog i srednjeg biznisa, ali i uticati na bržu realizaciju velikih razvojnih projekata i investicija u Crnoj Gori.

U Crnoj Gori trenutno posluje 12 banaka i pet mikrokreditnih finansijskih institucija. Centralna banka će krajem januara odobriti poslovanje i šestoj mikrokreditnoj finansijskoj instituciji, iza koje stoji domaći kapital. Od banaka, samo su Atlas, IBM i Prva banka vlasništvo domaćeg kapitala

Podijeli ovaj članak
2 Komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *