Societe Generale Montenegro banka častila radnike Pobjede provizijom na otpremnine

Dodajte komentar

Societe Generale Montenegro banka vratila je juče bivšim radnicima Pobjede novac koji im je krajem prošle godine oduzela od otpremnina na ime provizije.

Radnicima Pobjede koji su ostali bez posla otpremnine, koje su se kretale od pet do 15.000 eura, su uplaćene 26. decembra prošle godine.

Radnicima koji su imali račun kod Societe Generale Montenegro banke na ovu uplatu obračunata je provizija po važećim tarifama ove banke koja iznosi 0,5 odsto što je, po njihovim riječima, na sumu od 15.000 eura iznosilo 75 eura, na 14.000 eura 71 euro, 12.000 oko 60 eura…

Radnici su se nakon toga požalili svojoj bivšoj firmi, odnosno redakciji Pobjede koja je kontaktirala Societe Generale Montenegro banku iz koje su odmah reagovali.

Iz ove banke su objasnili da su provizije zaračunali u skladu sa svojim tarifama koje inače važe za sve klijente, ali i odlučili da pokažu dobru volju i vrate novac svojim klijentima koji su ostali bez posla.

Politika banke je, podsjećaju iz Societe Generale Montenegro banke, da proviziju na uplatu mora platiti ili uplatilac ili primalac sredstava.

„Kao zaposlenim licima, do sada je proviziju na platu uplaćivao poslodavac, odnosno AD „Pobjeda“, dok god su bili u radnom odnosu i primali platu preko transakcionog računa kod banke. U ovom slučaju, uprkos propisima i proviziji od 0,5 odsto, banka se odriče prihoda u korist svojih klijenata“, saopštili su iz ove banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *