Porto Skadar Lake dobio urbanističko-tehničke uslove za gradnju

Dodajte komentar

Ministarstvo održivog razvoja izdalo je urbanističko-tehničke uslove kompaniji Montenegro rizort, koja namjerava da gradi turistički kompleks Porto Skadar lejk na Rijeci Crnojevića.

Prema izdatim uslovima, turističko naselje na obali Skadarskog jezera sastojaće se iz dvije zone. Jednu zonu činiće hotel, restoran i spa, a drugu vile. Minimalna kategorizacija turističkog naselja mora da bude pet plus zvjezdica, prenosi Dan.

Maksimalna spratnost objekata je tri etaže, pa na parcelama se mogu graditi i pomoćni objekti u funkciji glavnog objekta. Lokacija naselja mora imati saobraćajni pristup, a preporučljivo je da pristupna saobraćajnica sa parkingom bude vizuelno izdvojena od turističkog naselja zelenim koridorom piše u rješenju o izdatim urbanističko-tehničkim uslovima za izradu tehničke dokumentacije za izgradnju turističkog naselja.

Osim urbanističko-tehničkih uslova za gradnju naselja, Montenegro rizort je dobio i uslove za izgradnju pristupnih saobraćajnica.

Vlasnik Montenegro rizorta je Francuz Lionel Sonigo, koji je poslednjih nekoliko godina kupovao zemlju na Rijeci Crnojevića.

Prema ranijim najavama predstavnika kompanije, u turističko naselje na Skadarskom jezeru trebalo bi da se investira 90 miliona eura. Prošle godine su najavljivali da će sa radovima početi u martu ove godine. Na osnovu urbanističkih uslova, Montenegro rizort treba da napravi projektnu dokumentaciju. Nakon toga treba da se podnese zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, a ukoliko se on odobri, onda se traži i dozvola za gradnju. Ukoliko ne bude problema, do marta bi trebalo da pribave potrebne dozvole.

Prema optimističnim najavama, eko-rizort će prve goste primiti u maju 2017. godine.

LOKACIJA

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *