Donacija CKB-a muzičkoj školi u Nikšiću

Dodajte komentar

Crnogorska komercijalna banka a.d. Podgorica je sinoć u Nikšiću, u okviru donatorske akcije koju je organizovala uoči predstojećih novogodišnjih i božićnih praznika, uručila vrijednu donaciju muzičkoj školi “Dara Čokorilo”.

JU Muzička škola “Dara Čokorilo” je prepoznata kao obrazovna institucija sa velikim brojem laureata kako na državnim, tako i međunarodnim takmičenjima, a takođe je i partner u realizaciji projekta podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Školi je, prema procjeni njenog rukovodstva, u ovom trenutku, bila najpotrebnija harmonika kako bi se kompletirao mješoviti orkestar, a koncertna djelatnost osnovne i srednje škole podigla na viši nivo, pa je CKB opredijelila sredstva za njenu kupovinu.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam večeras ovdje sa vama i što imam priliku da u ime CKB uručim donaciju. Brojne nagrade koje su do sada osvojili učenici škole „Dara Čokorilo“ pod budnim nadzorom i u saradnji sa svojim mentorima opredijelilo nas je da naša podrška iz domena kulture bude usmjerena upravo njima. Vjerujemo da će nova harmonika doprinijeti da đaci i profesori nastave uspješnim putem ostvarivanja brojnih priznanja i da će naša saradnja biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo”, izjavila je Branislava Maja Vukčević, direktorka Korporativnog sekretarijata CKB-a.

Direktorka muzičke škole “Dara Čokorilo” Vjera Vuković je izrazila zahvalnost na donaciji CKB-a i zadovoljstvo što je ova institucija opredijeljena za ulaganje u obrazovanje i kulturu. Takođe je izrazila nadu da će ovaj gest motivisati druge slične institucije da pomažu razvoju institucija i pojedinaca u ovoj oblasti.

Donacija je uručena prilikom organizovanja tradicionalnog novogodišnjeg koncerta učenika i nastavnika škole uz prisustvo brojne publike.

Ovo je samo jedna u nizu donacija koje CKB organizuje uoči novogodišnjih i božićnih praznika sa ciljem pružanja podrške ustanovama koje se bave zdravstenom zaštitom, obrazovanjem i kulturom.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *