Donatorske akcije CKB banke

Dodajte komentar

Povodom predstojećih praznika, CKB je organizovala donatorsku akciju usmjerenu na tri projekta u okviru različitih segmenata: zdravstvene zaštite, obrazovanja i kulture.

U akciji su učestvovali klijenti i partneri banke glasajući za jedan od tri nominovana projekta koji su detaljno predstavljeni na web sajtu banke i na taj način doprinijeli uspješnoj realizaciji akcije, a CKB je odlučila da donacijom podrži sva tri.

Zdravstvena zaštita, naveli su iz banke, oblast je u koju CKB kontinuirano ulaže i na taj način potvrđuje svoju društvenu odgovornost prema okruženju u kome posluje. Najveći broj pacijenata koji se liječi od bolesti srca obraća se Internom odjeljenju Opšte bolnice “Danilo I” na Cetinju’, pa je CKB opredijelila sredstva za nabavku EKG aprata koji  je jedan od najčešće korišćenih uređaja u dijagnostičkoj  proceduri.

-Imajući u vidu sve veći broj neuroloških i teško pokretnih pacijenata starije životne dobi, banka je omogućila i nabavku adekvatne  medicinske opreme  kako bi  olakšala rad medicinskog osoblja i tretman pacijenata – saopštili su iz banke.

Novogodišnji i božićni praznici uvijek nas navedu na razmišljanje o djeci, pa CKB tradicionalno nastavlja da podržava projekte koji se odnose na najmlađe.

– U okviru oblasti obrazovanja, banka je za potrebe OŠ “Blažo Jokov Orlandić”, centralne gradske škole u Baru koja je dobitnik mnogobrojnih priznanja za rad, između ostalog i nagrade “Oktoih”, omogućila nabavku računara kako bi doprinijela osavremenjavanju i unaprjeđenju nastavnog procesa prije svega za dobrobit učenika – navodi se u saopštenju CKB.

U domenu kulture, banka je ovom prilikom donirala harmoniku muzičkoj školi “Dara Čokorilo”  u Nikšiću koja je prepoznata po svojoj javnoj i kulturnoj djelatnosti kroz učešče na različitim manifestacijama.  U periodu od školske 2010/2011. do školske 2014/2015. godine učenici sa svojim mentorima su osvojili na državnim i međunarodnim takmičenjima 284 nagrade, a ova donacija će im omogućiti da nastave putem osvajanja uspješnih priznanja.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *