Srbija: Mirabank počinje sa radom u martu

Dodajte komentar

Mirabank iz Ujedinjenih Arapskih Emirata počeće da radi u Srbiji krajem marta sljedeće godine, pišu Večernje novosti.

Uplaćeni osnivački kapital ove banke iznosi 15 miliona eura u dinarskoj protivvrijednosti, što je za pet miliona više nego što je propisano našim zakonom.

U predlogu Programa aktivnosti – Biznis plana i Poslovne politike ove banke, navedeno je da će poseban fokus u poslovanju biti na investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, koji su najavili da će investirati preko pet milijardi američkih dolara u narednom periodu, za šta će banka obezbijediti neophodan finansijski servis i podršku.

“Takođe, vremenom i sama banka, odnosno njeni akcionari planiraju da povećaju svoj akcionarski kapital. Naime, Mirabank namjerava da se u prvim godinama svog poslovanja bavi isključivo privredom, a nakon dvije-tri godine da svoj obim poslovanja obogati i poslovima sa stanovništvom, a planirano je da širenje poslovanja prati i povećanje kapitala za oko 30 miliona eura”, navodi NBS.

Mirabank će, bar u početku, poslovati u zakupljenom poslovnom prostoru.

“Prema dostavljenim dokumentima, poslovna strategija ove banke podrazumijeva da ustali svoje poslovanje na široj teritoriji Srbije, prije daljeg širenja poslovanja na region Balkana. Planirano je da Mirabank u prvoj godini poslovanja pored centrale – sjedišta osnuje i dva regionalna centra i to u Beogradu i Novom Sadu”, navodi NBS.

U zavisnosti od dinamike širenja poslovanja, planirano je da se u drugoj godini poslovanja banke formira još jedan regionalni centar (u Kragujevcu), a za treću godinu planirano je otvaranje i tri filijale (takođe u Beogradu, Novom Sadu i Kragujevcu).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *