Skočiđevojka Austrijancima

Dodajte komentar

Austrijska Meinl banka AG kupila je juče na javnom nadmetanju kompleks nekadašnje vojne baze Skočiđevojka, nadomak Reževića, za 7.276.236 eura.

Kompanija Monte Mena u vlasništvu palestinskog biznismena Muhameda Rašida ostala je dužna zbog nevraćenog kredita Hipo developmentu 5,28 miliona eura, zbog čega je oglašena prodaja te imovine.

Rašidov punomoćnik iz advokatske kancelarije Harison najavio je da će u roku od pet dana uložiti prigovor. Taj prigovor, međutim, ne odlaže ovo sudsko izvršenje.

Ukupan dug Monte Mene Hipo developmentu iznosi oko 6,6 miliona, ali će biti preciziran tek nakon što se narednih dana dostavi obračun zateznih kamata.

Austrijska finansijska institucija (kupac) već je uplatila jemstvo od 1,45 miliona eura, a izvršni sudija Nataša Sekulić ostavila joj je rok od 30 dana da uplati dodatnih 5.820.989 eura. Radi se o povjeriocu drugog reda koji je pristupio naknadno ovom sudskom izvršenju.

Prema riječima advokata Meinl banke AG, Rašidova kompanija ostala je dužna banci u Beču „13 miliona eura”.

Procijenjena vrijednost nekretnine, koja se prostire na površini od 63.025 kvadrata, iznosila je 14.552.472 eura.

Monte Mena je dužna za poreze Opštini Budva oko 670 hiljada eura.

Za sada se ne zna da li će, nakon namirenja potraživanja dvije poslovne banke, ostati novca za isplatu zaostalih dažbina lokalnoj samoupravi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *