Razloyi zbog kojih nikada ne bi trebalo da odbijete intervju za posao

Dodajte komentar

Posao koji radite odgovara svim vašim kriterijima. Ipak, dobili ste poziv na intervju u drugu kompaniju. Kako reagovati? Čak i ako niste oduševljeni pozivom, nemojte odbiti priliku.

Postavite pitanja kako biste utvrdili je li ponuda vrijedna razmatranja. Ako vas je bivši kolega preporučio na njegovom novog radnom mjestu i dobili ste poziv za intervju, nemojte reći ne. Čak i ako ste sretni s trenutnim zaposlenjem, stvari se mogu promijeniti.

Na koncu, nemate šta da  izgubite, a prednosti su brojne:

Nema pritiska

Lako je odbiti ponudu kada ste zadovoljni trenutnim radnim uslovima. Ali, nema razloga da odbijete. Otiđite na intervju potpuno rasterećeni i bez pritiska. Nikad ne znate kakve koristi možete imati od toga u budućnosti.

Vježba

Bez obzira na to što ne želite mijenjati trenutno zaposlenje, gledajte na ovo kao na trening za buduće intervjue. Što više intervjua odradite, na svakom sljedećem ćete biti sve opušteniji jer ćete znati što vas očekuje.

Umrežavanje

Svaki put kada odete na intervju za posao, stvarate nove poslovne kontakte. Na taj način si podižete profesionalni renome. Zato širite poslovnu mrežu kad god imate priliku.

Budućnost

Ako se na intervjuu svidite poslodavcu, postoji šansa da se na to možete pozvati u situaciji kada vam zaista bude trebao posao.

Nikad ne znate

Možda se ispostavi da je ponuda bolja od vašeg trenutnog radnog mjesta. Uostalom, možda stvorite uslove za buduću saradnju, partnerstvo ili prijateljstvo.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *