Hipotekarna donirala knjige školama

Dodajte komentar

Hipotekarna banka donirala je 9 kompleta od po 25 knjiga obrazovnim institucijama i bibliotekama širom Crne Gore. Tako će knjižni fondovi gimnazija  “Panto Mališić” u Beranama i “Petar I Petrović Njegoš”  u Danilovgradu, Filozofskog fakulteta u Nikšiću, JU „Srednja stručna škola” u Bijelom Polju, JU školski centar „Bratstvo i jedinstvo“ u Ulcinju,Gradskoj biblioteci u  Kotoru, Herceg Novom,Baru  i Narodne biblioteke i čitaonice ‘’Njegoš’’ na Cetinju biti bogatiji za vrijedna književna djela.

Među knjigama koje je banka donirala školama  su i F. Stivenson: ISTORIJA CRNE GORE, G. Frile-J. Vlahović:SAVREMENA CRNA GORA, R. Delibašić: ISTOR. PEDAGOŠKE MISLI U CG, Đ. Krstić : PRAVNI OBIČAJI U CRNOJ GORI, V. Kotas : POZORIŠTE U VIZANTIJI, I. Volerstin: MODERNI SVETSKI SISTEM I-II, A. Smit : TEORIJA MORALNIH OSEĆANJA, F. Dostojevski: LEGENDA O VEL. INKVIZIT., I. Andrić: PRIČE-PROKLETA AVLIJA, J.V. Gete: FAUST I druga.

Iz banke su kazali da Hipotekarna ovom donacijom želi da obogati fond knjiga u bibliotekama i školama 8 doprinese naporima ovih ustanova da se kod mladih ljudi poveća interesovanje za čitanje.

‘ – Nadamo se da će naš skromni poklon od 25 naslova iz raznih žanrova doprinijeti raznovrsnosti naslova u bibliotekama i da će privući pažnju čitalaca. Kriza čitanja je veoma prisutna u savremenom svijetu i prijeti da ugrozi temeljne vrednosti savremenog društva. Zato, knjiga kao blizak čovjekov prijatelj, treba to da ostane i u ovom savremenom dobu, koje nudi neke nove savremene tehnologije i neke nove, lakše ali i površnije načine sticanja znanja. Treba podsticati ljude, pogotovo mlade, da čitaju knjige, a nadamo se da ćemo ovom našom akcijom barem u nekoj mjeri tome i doprinijeti’ – poručuju iz Hipotekarne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *