Samohrana majka živi u trošnoj baraci sa 130 eura mjesečno

Dodajte komentar

Udruženje preduzetnica Crne Gore posetilo je porodicu Uskoković koja na Malom brdu živi u neuslovnoj baraci i u teškim elementarnim uslovima. Iz ovog Udruženja kazali su da da ova porodica živi sa mesečnim primanjima manjim od 130 eura mjesečno.

Ekonomska kriza u našoj zemlji doprinjela je da smo svjedoci tužnih priča i da se sve češće susrećemo sa porodicama koje su na rubu egzistencije. Takav je slučaj i sa Julkom Uskoković koja je samohrana majka djevojčicama Dragani (8 godina) i Andrijani (5 godina), koje žive u baraci na Malom Brdu u Podgorici.

“Naime, Julka Uskoković (49 godina) sa djecom živi u teškim uslovima sa mjesečnim primanjima “socijale” i “tuđe njege i zaštite” u iznosu do 130 eura, u improvizovanoj baraci od dasaka koja prokišnjava i koja je neuslovna za boravak. Sve teže je prehraniti djevočice i opremiti Draganu za školu, koja je III razred OŠ “Sutjeska”, što je prioreitet a o drugom samo sanjaju”, navodi se u saopštenju udruženja preduzetnica.

Na inicijativu članice Udruženja Barbare Pejić, preduzetnice su odlučile da posete ovu tročlanu porodicu.

– Humanitarnom pozivu u prikupljanju zimske garderobe su se odazvale naše članice, Beba Todorović vlasnica butika “Paradoks” i Ergić Mileva koja ima štand u Gintaš-u – navodi se u saopštenju.

Akciji su se pridružile i preduzetnice iz Modnog studija „Maja“, Frizerskog salona „Raza & Pime“, preduzeća “Z&NMonte-gradnja, agencije „Millennium” i Jadranka Radulović, koje su donirale sredstva za nabavku drva.

Udruženje preduzetnica Crne Gore će i u buduće pomagati Julki, Dragani i Andrijani, uz nadu, da će se pridružiti mnoge žene iz biznisa i preduzetništva, kako bi kroz žensku solidarnost i preduzimljivost pomogle i tako bar malo usrećile porodicu Uskokovic, koju možete kontaktirati na broj telefona 069/575-087 ili uplatiti na žiro račun kod Podgoričke banke 01-050-0002142.0 na ime Julka Uskoković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *