Banka iz Emirata dobila dozvolu za rad u Srbiji

Dodajte komentar

Izvršni odbor Narodne banke Srbije dao je danas dozvolu za rad banci Mirabank, čiji je vlasnik Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Kako je saopšteno iz Narodne banke Srbije, time je okončana druga faza u postupku osnivanja ove banke.

To je, kako podsjećaju, prva grinfild investicija u bankarskom sektoru Srbije od 2008. godine.

Nakon dobijanja dozvole za rad banke, osnivač je dužan da u roku od 30 dana održi osnivačku skupštinu banke, na kojoj se donosi statut banke, biraju predsjednik i članovi Upravnog i Izvršnog odbora banke, usvajaju program aktivnosti i poslovna politika i donosi odluka o prvom izdavanju akcija.

Banka stiče svojstvo pravnog lica momentom upisa u Registar privrednih subjekata, nakon čega će moći da počne redovno poslovanje u Srbiji. Očekuje se da banka počne da posluje do kraja marta 2015. godine.

Rojal grupa je, inače, jedna od najvećih kompanija i investicionih holdinga u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, prisutna u državama Bliskog istoka, SAD, Evrope, Azije, Afrike i Južne Amerike.

Čini je oko 80 malih, srednjih i velikih preduzeća i zapošljava više od 15.000 ljudi.

Grupa ulaže u različite privredne i javne subjekte u sektorima koji uključuju finansije, proizvodnju, nepokretnosti, ugostiteljstvo, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, tehnologiju i medije, navodi se u saopštenju Centralne banke.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *