Uspješno završen drugi krug Programa obuke unutrašnjih revizora u javnom sektoru

Dodajte komentar

Uspješnim polaznicima druge generacije programa obuke internih revizora u javnom sektoru Crne Gore danas su uručeni prestižni sertifikati Međunarodnog ovlašćenog instituta za javne finansije i računovodstvo CIPFA.

Otvarajući ceremoniju dodjele serifikata, generalna direktorica Direktorata za centralnu harmonizaciju Ministarstva finansija, Ana Krsmanović, istakla je da je uspostavljanje efikasnog sistema interne revizije preduslov i ključni instrument odgovornog i stručnog rukovođenja javnim sredstvima, koji osigurava transparentnost i profesionalnost na najvećem nivou.

Pozdravljajući uspjeh kandidata, ambasadorka Njemačke Gudrun Steinacker je pohvalila napore crnogorske vlade da se i, u oblasti interne revizije, približi evropskim standardima, i prenijela spremnost zemlje koju predstavlja da pruža podršku nastavku obuke internih revizora.

“CIPFA sertifikati predstavljaju zvaničnu potvrdu stručnosti, znanja i vještina u oblasti interne revizije i najefikasniji su način borbe protiv korupcije“, naglasila je direktorka Centra za izvrsnost u fiannsijama (CEF-a), Mira Dobovišek.

Pomoćnik direktora CIPFA-e Gary Gilbert, podsjetio je da uručeni serifikati predstavljaju najveći međunarodni standard u upravljanju javnim finansijama koji će polaznicima obuke i institucijama u kojima rade omogućiti visokokvalitetno pružanje usluga.

Program obuke, koju je uspješno okončalo 17 polaznika, organizovalo je Ministarstvo finansija u saradnji sa CEF-om iz Ljubljane, a realizacija je omogućena uz finansijsku podršku njemačke vlade.

Foto: CDM

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *