Azmont zatražio građevinsku dozvolu

Dodajte komentar

Nakon što je prikupljena sva potrebna dokumentacija, što je potrajalo duže nego se očekivalo, izvršni direktor kompanije Azmont Investments, Server Birkan zatražio je izdavanje građevinske dozvole za kompleks na prostoru bivše kasarne u Kumboru od Ministarstva održivog razvoja i turizma.

„Azmont Investments” je u oktobru od resornog ministarstva zataržaio izdavanje Urbanističko tehničkih uslova. Oni su izdati sredinom prošlog mjeseca za objekte u zahvatu Državne studije lokacije „Sektor 5”, uz izmjene i dopune za lokalitet u Kumboru.

Prostor oragnizacije budućeg naselja Portonovi podijeljen u više funkcionlnih cjelina.

Uveliko se završvaju predviđeni priremini radovi na raščišćavanju terena što je kako su ranije naveli iz ove kompanije oduzelo dosta vremena.
Nakon ove prve faze raščišćavanja i saniranja terena, slijedi izgradnja saobraćajne i tehničke infrastrukture. Predviđa se da se etapnost projekta odvija prvo gradnjom apartmanskih objekata sa pratećim komercijalnim sadržajima, kondo i apart hotelom, kongresnim centrom i centralnom podzemnom garažom, za šta je i zatražena građevinska dozvola.

Uslijediće gradnja objekata mješovite namjene (stanovanje i komercijalni sadržaji), zatim onih za mješovitu namjenu u neposrednom zaleđu marine, turističko naselje sa pratećim sadržajima, djelimično uređena kupališta.

Sljedeća faza nakon ovih radova bila bi rekonstrukcija crkve, izgradnja objekta namijenjenih za stanovanje, luksuznih vila, rekonstrukcija parkova, gradnja pristaništa, plažnog bara.

Planirana je izgradnja Centra mjesne zajednice sa bazenom, ugostiteljskim i kontrolnim objektom.

Do 2017. godine biće izgrađen luksuzni turistički kompleks sa donjim selom, marinom sa 250 vezova, kao i pješčanom plažom sa 900 ležaljki. (Radio Jadran)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *