Italijanima prodaju Vunko

5 komentara

Italijanska kompanija za proizvodnju obuće jedini je ponuđač za kupovinu nekadašnjeg giganta, bljeopoljskog Vunka. Oni su na dvadesetoj licitaciji ponudili da plate preduzeće 2,5 miliona eura, a prvobitna cijena je dostizala 12 miliona.

Stečajni upravnik Radojica Grba kazao je da će u narednih sedam dana odlučiti da li će prihvatiti ponudu Italijana, koji je želio da za sada ostane anoniman, a najavio je otvaranje fabrike obuće u kojoj bi uposlio „veći broj” radnika.

Predsjednik za zaštitu privatne svojine Branko Hajduković upozorio je da je ta cijena tri puta niža od vrijednosti zemljišta.

On je zahtijevao od stečajnog upravnika da eventualnog kupca upozna da je dio imovine Vunka pod opterećenjem, uz službenu zabilješku restitucije.

Hajduković je kazao da je Italijan pristao da uplati početnu cijenu samo uz garanciju Vlade i podsjetio da su slične garancije tražili invesitori iz Turske prije tri godine.

 

Podijeli ovaj članak
5 Komentara
  • Srecno bilo, tamad da se pocne raditi nesto. A ovaj lik Branko ima tripove da je citavo Bijelo Polje njegovo. Inace je unistio izvod Kisjele Vode, i od njega napravio smetliste

  • A mora da je Branko Ciklomont sanjao da je njegov Vunko pa se sad buni, sve su to zaradili njegovi na zelenasenje i prodali drzavi i sad hoce opet nazad 🙂 Italijani neka vam je srecno i dovedite druge firme da investiraju

  • Ja sam bivsi radnik Vunka, i dobro je da je iko kupio da dobijemo svoj novac. A da je vise vrijedio neko bi ga kupio, ovo je 20 ta licitacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *