Prodaje se hotel Park

Dodajte komentar

Savjet za privatizaciju raspisao je oglas za prodaju i davanje pod zakup hotela „Park” u Bijeloj sa pripadajućim zemljištem i opremom, objekta u funkciji ugostiteljstva i turizma poznatog kao „Kuća porodice Đurković” i parka između hotela i kuće Đurkovića.

Rok za dostavljanje ponuda ističe 27. februara, a ponuđač je obavezan da dostavi bezuslovnu bankarsku garanciju od 200 hiljada eura u korist Savjeta.

Ponuđač sa kojim se potpišu ugovor o prodaji i ugovor o zakupu biće obavezan da iznos kupoprodajne cijene i dijela zakupnine za prvih 10 godina uplati u novcu, roku previđenom ugovorom. Ponuđeni iznos zakupa ne smije iznositi manje od 60 centi po kvadratu godišnje, navodi se u javnom pozivu.

Hotel, kuća i park imaju 9.711 kvadrata, što znači da je minimalan iznos zakupa 5.826 eura godišnje. Kompleks je u državnoj svojini 1/1.

Do sada su propala dva tendera za prodaju i zakup hotela „Park” u Bijeloj. Prvi tender je raspisan krajem oktobra 2009. godine, a drugi je važio do kraja 2010. godine. Hotel „Park” je površine 730 kvadrata sa prizemljem i tri sprata, a nekad je poslovalo u sklopu HTP Boka. Zamalo nije poslužio za prebijanje duga između Montenegroerlajnza i Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore. Agencija je bila voljna da dug avio-kompanije prebije sa Vladom za hotel. Dug Montenegroerlajnza prema Agenciji je iznosio 7,5 miliona, dok je hotel procijenjen na 7,2 miliona.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *