Počela kao frizerka i zaradila 50 miliona dolara

Dodajte komentar

Započela je kao asistenkt u frizerskom salonu u gradiću u Južnoj Floridi, a danas ima vlastiti biznis čija je vrijednost procijenjena na 50 miliona dolara, piše Cosmopolitan.

U centru ove zanimljive poduzetničke priče je Alli Webb, uspješna Amerikanka koja je od malih nogu osjećala strast prema uređivanju kose pa je tako još kao djevojčica sate i sate provodila pokušavajući “glumiti” frizera.

Njen “poduhvat” počeo je 1997. kada je radila kao asistent u njujorškom frizerskom salonu gdje je naučila mnoge tajne feniranja, da bi nešto kasnije zaposlila kao PR u muzičkoj industriji.

Ipak, godinu dana nakon toga, vratila se “prvoj ljubavi” uređivanju kose, pa je tako po vrlo povoljnoj cijeni prijateljicama nudila usluge feniranja.

S obzirom na to da su njene usluge feniranja bile mnogo jeftinije nego u salonima, vijest o kvalitetnoj usluzi brzo se proširila, posla je bilo sve više, pa je tako 2009. odlučila pokrenuti vlastiti “mobilni” biznis u kojem je nastavila obilaziti klijente, ali izvan kruga prijatelja.

2010. godine, američka je preduzetnica u dogovoru sa suprugom otvorila i svoj prvi salon za feniranje “Drybar”, a do danas njeni saloni nalaze se na 37 lokacija širom SAD-a, s više od 2.000 zaposlenih.

Iako otvorenje svakog salona stoji između 400 i 500 hiljada dolara, Webb najavljuje otvaranje 10-ak novih radnji sljedeće godine, ali i ekspanziju na internacionalno tržište.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *