Ju briv za Teutu ponudio 6,5 miliona

Dodajte komentar

Risanski hotel „Teuta”, koji je dio HTP „Onogošt” iz Nikšića, najvjerovatnije će preći u vlasništvo kompanije Ju briv iz Kotora, koja je jedina dostavila ponudu na tek završeni oglas. Stečajni upravnik HTP-a Dragan Smolović kazao je „Danu” da je Ju briv za „Teutu” ponudio 6,51 milion eura, odnosno deset hiljada eura više nego što je bila početna cijena predviđena oglasom.

Ponuda ispunjava sve uslove iz oglasa za prodaju imovine. U roku od tri dana ću donijeti odluku nakon čega ćemo postupati u skladu sa zakonom rekao je Smolović, nakon jučerašnjeg otvaranja ponuda u Privrednom sudu.

Preduzeće Ju briv osnovano je 1990. godine i njegova djelatnost je inženjering, građevinarstvo, špedicija ali i turizam. Posjeduju 25 ekskluzivno opremljenih apartmana na obali Đurašević, između Tivta i Radanovića.

Smolović je juče ocijenio da će risanski hotel najvjerovatnije biti prodat toj kompaniji, a od dobijenog novca stečajna uprava izmiriće preostale povjerioce dok će ostati novca i za HTP-ove akcionare.

Preostalo nam je da izmirimo 1,6 miliona potraživanja prijavljenih i priznatih u stečajnoj masi. Ostatak sredstava biće raspodijeljen za 1.502 akcionara, koliko ih HTP trenutno ima, kazao je Smolović.

On, međutim, nije mogao da precizira ko su sadašnji akcionari HTP-a, firme koja je 2009. godine u stečaju a kojom

je upravljao podgorički HLT fond. Nepoštovanje plana reorganizacije koje je HLT fond podnio za HTP rezultiralo je da im je Privredni sud marta 2012. godine oduzeo pravo upravljanja, a u nikšićku firmu je uveden klasični stečaj, zbog čega su objekti zatvoreni i radnicima poslati na Biro rada. Sredinom ove godine taj fond je na Montenegro berzi za oko 255 hiljada eura prodao 21,4 odsto akcija nikšićkog HTP-a, čime je, navodno, izašao iz vlasničke strukture tog preduzeća.

Na sedamaesti oglas, rekao je Smolović, nije bilo ponuda za hotel „Onogošt” koji se nalazi u centru Nikšića, a čija je cijena dva i po miliona. Uskoro će biti raspisan novi oglas po nižoj cijeni.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *