Ovo su 10 najskupljih avio karata na svijetu

Dodajte komentar

Vjerovatno iz samog naslova možete zaključiti da neki avionski letovi koštaju pravo malo bogastvo pa cjene avio-karte dostižu po nekoliko desetina hiljada dolara. Uz ove ekstremno skupe avionske karte naravno uračunat je i sav luksuz i razne pogodnosti.

Takođe Avio-saobraćaj se svakog dana razvija i napreduje te se tako mnoge avio-kompanije se trude da privuku outnike za svoje avio linije praveći first-minute i last-minute ponude. Ali isto tako pokušavaju da na sve načine privuku i bogatu klijentelu odnosno milionere i multimilijardere.

U nastavku teksta saznaćete koje avio-kompanije nude lusuzna putovanja, po kojoj cijeni i šta je sve uključeno u taj luksuz odnosno koje su to najskuplje avionske karte na svijetu.

10. Njujork – Singapur (Singapur Airlines) =14.000 dolara

Ako ikada budete na ovom letu, bićete u prilici da uživate u apartmanima prve klase. Imaćete čak i sopstvenu spavaću sobu i krevet, u kojoj možete da se opustite posle gurmanskog obroka i skupog vina.

9. Los Anđeles – Melburn (Qantas) = 14.974 dolara

Luksuz u ovom avionu počinje odmaranjem u kožnim sjedištima pored kamina koji pucketa, a za one koji žele da se zabave, postoje zavaljeni kreveti i veliki tač-skrinovi na kojima možete da pronađete bilo šta što vas zanima.

8. Los Anđeles – Tokio (Japan Airlines) = 16.078 dolara

Dok putujete prvom klasom, imaćete priliku da se opuštate na kožnim presvlakama, najudobnijim krevetima sa najkvalitetnijim dušecima, uz dobar izbor vina i raznovrstan zabavni program.

7. Njujork – Singapur (Virdžin Atlantik) = 21.000 dolara

Na ovom skupom letu, oduševiće vas komfor koji pružaju sjedišta koja se obaraju i prilagođavaju vašem položaju tijela. Monitori namijenjeni svakom putniku, održavanje sastanaka u samom avionu i gurmanska kuhinja samo su neke od prednosti koje će vam biti priuštene na ovom letu.

6. Njujork – Singapur (Swiss Air) = 22.265 dolara

Povratna karta ovom čudesnom letJelicom obećava da ćete se osjećati “kao u sopstvenom domu iznad oblaka“. Veliki kreveti, specijaliteti svjetski poznatih kulinara i moderno opremljeni toaleti, učiniće ovo putovanje nezaboravnim.

5. Hong Kong – Njujork (Cathay Pacifik) = 26.572 dolara

Usluga na ovom letu je i međunarodno priznata i nagrađivana, tako da je kvalitet već dokazan ako ste još uvijek nepovjerljivi. U prostranoj unutrašnjosti aviona, putnici probaju različite specijalitete kineske kuhinje i naravno, kavijar za doručak.

4. Njujork – Peking (Korean Air) = 27.000 dolara

U ovom avionu osjetićete duh kineske kulture i umjetnosti, dok uživate u orijentalnim specijalitetima i tradicionalnom vinu. Pritiskom na jedno dugme, možete podesiti vaše sjedište za spavanje i prepustiti se jedinstvenom užitku.

3. San Francisko – Abu Dabi = 28.000 dolara

Spektakularan let nudi kožni namještaj, podijeljene ekrane za zabavu, privatne mini-barove i bogate jelovnike i karte pića, što pruža ugođaj svim vašim čulima.

2. Los Anđeles – Dubai (Emirates flight) = 30.000 dolara

Sasvim zaluženo drugo mjesto drži ovaj let sa cijenom od nevjerovatnih 30.000 dolara, kojim putuju mnoge poznate ličnosti i zvijezde kao i najbogatiji biznismeni. Svi oni uživaju u svojim privatnim apartmanima, spa-prostorijama i mini-baru, koji čine da 16 sati leta bukvalno prolete.

1. Njujork – Hong Kong (Lufthansa) = 43.535 dolara

Ovo je najskuplja karta trenutno na svijetu, čija cijena iznosi “samo” 43.535 dolara. Avion pruža opcije izbora ličnog asistenta, toaletnih objekata, najboljih berbi vina i umijeća velikih svjetskih kuvara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *