Gdje je najskuplje iznajmiti prodajni prostor?

Dodajte komentar

Iznajmljivanje poslovnog prostora za obavljanje trgovinske djelatnosti ubedljivo je najskuplje u Njujorku na Petoj aveniji i 17. puta je skuplje nego u centru belgijske prijestonice, Briselu.

Godišnja renta za prodajni prostor od 150 kvadratnih metara na Petoj aveniji u Njujorku iznosi 4,5 miliona eura, navodi se u godišnjem izvještaju agencije za ekspertizu nekretnina Kešman i Vekfild (Cushman & Wakefield), koji prenose belgijski mediji.

Na ovogodišnjoj listi najskupljih kvartova u svijetu za iznajmljivanje prodavnica našao se prošlogodišnji “pobjednik” Kausvej u Hong Kongu, gdje je renta pala za 6,8 odsto u odnosu na 2013.

Na trećem mjestu liste su Jelisejska polja u Parizu, gdje su kirije za iznajmljivanje prodajnog prostora u prosjeku poskupjele za 40 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Na četvrtom mjestu je londonska ulica Nju Bond Strit, gdje je rentiranje lokala poskupjelo 4,2 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Belgija se našla na 35. mestu ove liste, a iznajmljivanje prostora za otvaranje prodavnice od 150 metara kvadratnih na godišnjem nivou u ulici Nev u Luksemburgu iznosi 265.500 eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *