Ministarstvo finansija: Prazni stanovi će biti oporezovani

Dodajte komentar

U Crnoj Gori ima oko 58.000 praznih stanova koji će se po važećim zakonima kao sekundarne nekretnine oporezovati po stopi većoj za 100 odsto, kažu u Ministartvu finansija. 

“Svi stanovi koji su upisani u katastarske evidencije su predmet oporezivanja. Međutim, često imamo situacija da ima i nelegalnih objekata, pa samim tim i obuhvat oporezivanja može da bude različit od jedne do druge lokalne samouprave-zavisno od toga koliko su uspjele da evidentiraju nelegalne objekte, da utvrde vlasništvo nad njima i da utvrde poresku obavezu”, objašnjava za Atlas TV Milanka Otović iz Ministarstva finansija.

Prijedlog građevinara da se stanovi koji nijesu prodati oslobode plaćanja poreza ili ih treba tretirati kao robu na lageru za njih je, kako kažu, u osnovi neprihvatljivo.

“Stav ministarstva finansija je da će biti oporezovani i da je takvo zakonsko rješenje dato u postojećem zakonu. Imajući u vidu da su predstavnici građevinara članovi radnog tima, zajednički ćemo razmotriti sve mogućnosti i zauzeti stav”, kazala je Otović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *