Montenegro Airlines prodaje avione

Dodajte komentar

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlines MA raspisala je oglas za prodaju dva aviona tipa Fokker F100 po minimalnoj ukupnoj cijeni od 1,16 miliona eura.

Pravo učešća na oglasu imaju domaća i strana preduzeća koja do 18. decembra do 12 sati dostave ponudu i uplate depozit od jedan odsto početne cijene aviona koji se prodaje. Početna cijena jednog aviona je 501,09 hiljada eura, a drugog 659,85 hiljada eura.

Ponude se dostavljaju odvojeno treba da sadrže ponuđenu cijenu pojedinačno za svaki avion. One moraju sadržati naziv i sjedište preduzeća, njegov registarski broj i izvod iz registra pravnih subjekata, ime i prezime ovlašćenog zastupnika i njegovo punomoćje, broj računa i naziv banke i dokaz o uplati depozita.

Avioni se prodaju pojedinačno i u viđenom stanju, bez ikakvih garancija, prava na naknadne prigovore i zahtjeve. Na vazduhoplovima, kako je navedeno, nema upisanih založnih prava i drugih tereta.

Zainteresovani mogu obaviti inspekciju aviona koji se prodaju, kao i kompletne raspoložive dokumentacije. Oni su dužni da o namjeri da obave inspekciju i ovlašćenim licima koja će je obaviti zvaničnim dopisom obavijeste MA.

Zahtjev za zakazivanje inspekcije, usaglašavanje njenog termina, preuzimanje dokumentacije o avionima biće obavljeno preko ovlaštenog predstavnika MA, Aleksandra Drakića. Zainteresovani ponuđač, odnosno osobe koje on ovlasti da obave inspekciju, moraju potpisati izjavu o povjerljivosti podataka.

Avioni koji su ponuđeni na prodaju biće raspoloživi za inspekciju na Aerodromu u Podgorici do 17. decembra.

Otvaranje ponuda biće obavljeno 18. decembra u 14 sati u prostorijama MA, a kriterijum za izbor najpovoljnije biće najviša ponuđena cijena. Ukoliko dva ili više ponuđača ponude istu cijenu, sa njime će biti obavljen postupak neposredne pogodbe.

Odluka o najpovoljnijem ponuđaču biće donijeta u roku od sedam dana, a depozit koji je uplatio biće uračunat u kupoprodajnu cijenu. Ostalim ponuđačima depozit će biti vraćen.

Najpovoljniji ponuđač je obavezan da u roku od 30 dana zaključi kupoprodajni ugovor, kojim će biti definisani svi detalji u vezi sa transferom vlasništva, načinom preuzimanja aviona i troškova osiguranja za prelet vazduhoplova.

Kupac je dužan da kupoprodajnu cijenu uplati u roku koji će biti definisan kupoprodajnim ugovorom.

Ukoliko najpovoljniji ponuđač odustane od zaključivanja kupoprodajnog ugovora ili u predviđenom roku ne uplati cijenu, gubi pravo na povraćaj depozita. Kupoprodajni ugovor će, u tom slučaju, biti zaključen sa prvim sljedećim najpovoljnijim ponuđačem.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *