Real potpisao ugovor sa Arapima i mijenja ime stadiona

Dodajte komentar

Real Madrid potpisao je dugoročni, 500 miliona eura težak strateški sporazum sa naftnom kompanijom IPIC iz Abu Dabija, koji, između ostalog, uključuje i rekonstrukciju, ali i promjeni imena čuvenog stadiona Santiago Bernabeu.

Španski mediji tvrde da je kompanija sa Bliskog Istoka za 500 miliona eura kupila pravo na promjenu imena stadiona i da će se on ubuduće zvati Abu Dhabi Bernabeu a da je ugovor potpisan na 20 godina. Ovim komercijalnim dogovorom Real će pretvoriti stadion Santiago Bernabeu u najbolji sportski objekat na svijetu, navodi se na sajtu Reala.

Pored rekonstrukcije stadiona, unosnim sporazumom predviđeno je širenje Realove fudbalske škole po svetu i stvaranje nove digitalne medijske

– Ako smo bili najbolji u 20. veku, neka bude obaveza da budemo najbolji i u 21, tako da je ovaj sporazum sa IPIC strateški – rekao je predsednik Reala Florentino Perez.

Radovi predviđaju izgradnju pokretnog krova, velikog šoping centra, hotela i niza drugih sadržaja, a trebalo bi da budu završeni do 2017. godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *