NLB: Predstavnici stranih banaka u Crnoj Gori nijesu bezbjedni

Dodajte komentar

Dvojica nepoznatih napadača metalnim šipkama juče su izudarala izvršnog direktora NLB Montenegrobanke Slovenca Roberta Kleindiensta. Iz NLB Montenegrobanke su osudili ovaj napad i ocijenili da predstavnici stranih banaka u Crnoj Gori nijesu bezbjedni. Napad se dogodio oko 17 časova, na parkingu preko puta poslovne zgrade banke u Ulici Stanka Dragojevića u centru Podgorice.

“Posjledice ovog napada su mogle biti i gore da Robert Kleindienst nije uspio da se skloni u automobil. Inspektori MUP-a su reagovali vrlo brzo i korektno obavili svoj posao. Očekujemo da će tako nastaviti i pronaći počinioce napada”, saopštili sui z NLB Monenegro banke.

Iz banke su poručili da bi ovaj incident morali osuditi i odgovarajući državni organi i odgovorni ljudi u njima, jer ovakvi događaji mogu imati negativni uticaj na dalji rad stranih banaka i drugih stranih investitora u Crnoj Gori.

Izvršnom direktoru banke je u napadu povrijeđena lijeva ruka, zbog čega je sinoć satima bio u ortopedskoj ambulanti Urgentnog bloka Kliničkog centra.

„Mogu vam reći da je izvršni direktor Robert Kleindienst napadnut na parkingu preko puta banke. Nalazi se u KC-u, a sjutra ćemo izdati saopštenje povodom napada”, kazao je Vijestima drugi izvršni direktor “NLB banke” Dino Redžepagić.

Robert Kleindienst napadnut je u mračnom dijelu u samom ćošku parkinga, tačno preko puta poslovne zgrade banke, kada je nakon završenog radnog dana krenuo do parkiranog džipa “hjundai” (PG-FA085).

On je inspektorima uspio da kaže da su tada metalnim šipkama na njega nasrnule dvije osobe, ali da nije uspio da ih bolje vidi jer se instinktivno sagao pored desnih vrata i rukama zaštitio glavu. Rekao je da ne zna šta bi mogao biti motiv napada.

Robert Kleindienst je izvršni direktor NLB Montenegrobanke a.d. Podgorica je od 2. jula 2012. On je prvenstveno zadužen i odgovoran za Direkciju finansijskog upravljanja, Direkciju podrške poslovanju i Sektor upravljanja sa rizicima.

UBCG osudilo napad na Kleindiensta

Udruženje banaka je takođe, najoštrije osudilo napad na izvršnog direktora NLB Montenegrobanke Roberta Kleindiensta.

“Fizičko obračunavanje ne smije postati prihvatljiv obrazac ponašanja. Postojanje elementarne sigurnosti građana je preduslov za ostvarivanje svih sloboda koje karakterišu civilizovano društvo i stvaranje povoljnog ambijenta za život i poslovanj”, istakli su iz Udruženja banaka koje potpisuju predsjednik Upravnog odbora Aleksa Lukići generalni sekretar Mirko Radonjić.

Prema njihovim riječima od nadležnih organa očekuju da će učiniti sve što je moguće da što prije rasvijetle detalje ovog napada i identifikuju i procesuiraju počinioce.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *