Er Srbija ostvarila prihod od 57 miliona eura

Dodajte komentar

Nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ ostvarila je u trećem kvartalu ove godine ukupan prihod od 57 miliona eura, što je za 54 odsto više nego u istom periodu 2013. godine.

U tom periodu usluge „Er Srbije“ koristilo je 730.000 putnika što predstavlja povećanje od 71 procenata u odnosu na isti period prethodne godine.

Generalni direktor „Er Srbije“ Dane Kondić tim povodom je izjavio da usredsređenost na organski rast i kod „šer“ partnerstva daje odlične rezultate iako je, kako je rekao, kompanija suočena sa jakom konkurencijom i slabim privrednim rastom u regionu.

„Mi smo se posvetili ostvarivanju profita do kraja 2014. godine i na dobrom smo putu da to i ostvarimo. Uvjereni smo da imamo pravu strategiju poslovanja i odnosa prema našim putnicima i da imamo prave ljude u timu koji nas vodi ka uspjehu“, izjavio je Kondić.

On je podsjetio da „Er Srbija“ i ćerke-kompanije „Er Srbija ketering“ i „Er Srbija graund servisiz“ trenutno zapošljavaju više od 1.975 ljudi.

„Takođe, više od 300 građana Srbije danas radi u `Etihad ervejzu`, većinom u sjedištu kompanije u Abu Dabiju“, rekao je Kondić.

„Er Srbija“ je počela sa radom kao nacionalni avioprevoznik Srbije 26. oktobra 2013.

Leti do više od 39 destinacija u Evropi, Mediteranu i Bliskom istoku sa matičnog međunarodnog aerodroma „Nikola Tesla Beograd“, kako u putničkom tako i u teretnom saobraćaju.

Kompanija nudi i prekookeanske letove do Azije, Australije i Južne i Sjeverne Amerike u saradnji sa kod šer partnerima, i sa kompanijom „Etihad ervejz“ svojim akcionarom sa 49 procenata vlasničkog udjela

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *