Ova firma radnicima daje 1500 dolara da otputuju na egzotičnu destinaciju

Dodajte komentar

Kreativna agencija thinkParallax iz Kalifornije je nedavno svakom zaposlenom dala 1500 dolara i dodatni dan odmora kako bi mogli da otputuju negdje gdje nikada prije nisu bili, da bi se inspirisali. Jedino što zaposleni moraju da urade za uzvrat, jeste da napišu tekst o svom putovanju i da ga objave na blogu kompanije.

„Neki ljudi bi ovo možda nazvali ludošću. A mi ovo zovemo Parallaxploration“, kažu iz agencije. Paralaksa je razlika u perspektivi koja se dobija gledanjem u isti objekat iz dve različite pozicije. Drugim riječima, samo ime firme naznačava da će se putovanjem na nova mjesta dobiti nova perspektiva onoga što je već poznato.

„Cilj ove akcije nije samo da usreći zaposlene, već i da im obezbijedi nova iskustva, zahvaljujući kojima će nastaviti sa izvanrednim radom“, dodaju iz agencije.

Nema ništa inspirativnije od susreta sa novom kulturom. Dosada su zaposleni posjetili: Njemačku, Holandiju, Peru i Novi Zeland. Agencija se nada da će svojim potezom inspirisati druge kompanije da učine isto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *