Stratex dokupio dio Budvanske rivijere za 15 miliona eura

Dodajte komentar

Stratex grupa kupila je juče na Montenegroberzi 21,07 odsto akcija Hotelske grupe Budvanska rivijera za 14,7 miliona eura, pišu Dnevne novine.

Kupovinom dodatnog paketa akcija Stratex grupa, na čijem čelu je američki biznismen Nil Emilfarb, je svoj udio u Hotelskoj grupi (HG) Budvanska rivijera sa dosadašnjih 8,376 povećala na skoro 30 odsto i tako postala drugi najveći akcionar, odmah iza Vlade Crne Gore, koja ima akcijski kapital od 41,6353 odsto. Na trećem mjesu po broju akcija (12,8236 odsto) nalazi se Republički fond penzijskog i invalidskog osiguranja.

Član Odbora direktora Hotelske grupe Budvanska rivijera Tripko Krgović juče je podnio ostavku na tu funkciju, potvrđeno je Dnevnim novinama iz više izvora.

Razlog ostavke, kako saznajemo, bila je kupovina akcija Stratexa od manjinskih akcionara čiji je Krgović bio predstavnik u Bordu direktora Budvanske rivijere. Pored Krgovića, u Bordu direktora su bila još četiri člana u ime Vlade i to Svetozar Marović, Dušanka Jeknić, Mirko Stanić i Ratko Vuković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *