ECB se seli u novu super-sigurnu zgradu

Dodajte komentar

Evropska centralna banka se danas nalazi u centru Frankfurta na Majni, u vrlo prometnoj Kajzerštrase, i dosad niko nije pokušao da je napadne,iako je Frankfurt grad u kome se u Njemačkoj s razlogom najviše demonstrira, ali za njene potrebe je na istoku ovog njemačkog grada pet godina građena i izgrađena nova zgrada u koju će se Mario Dragi i saradnici useliti u novembru.

„Još nisam gradio zgradu u kojoj su mjere bezbjednosti igrale tako veliku ulogu“, rekao je za Frankfurter algemajne cajtung arhitekta Volf D. Priks.

Novinarka FAZ-a je izbrojala četiri sigurnosna prstena koja stoje na putu uljezu u automobilu, a najinteresantniji među njima je jarak koji opasuje cijelu zgradu kao u doba ritera, primjećuje FAZ.

Nova staklena kula ECB-a visoka je 185 metara i koštala je 1,3 milijarde eura! Ne brinite, poručuje FAZ, nije plaćena novcem poreskih obveznika nego iz dobiti ECB.

Na 41.spratu, sa koga puca fantastičan pogled na Frankfurt, zasjedaće Savjet ECB dok mu je iznad glave plafon koji predstavlja stilizovanu kartu Evrope.Valjda neće, dok zasjedaju, (iz bezbjednosnih razloga) navlačiti zavjese, pita se FAZ. Zgrada je projektovana za 2900 zaposlenih, prenose agencije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *