Ovo je najbolji poslodavac na svijetu

Dodajte komentar

Jedan indijski poslodavac obradovao je svojih 1.200 radnika poklonivši im nove automobile, depozite za stanove i hiljade dolara vrijedan dijamantski nakit kao nagradu za lojalnost.

Trgovac dijamantima Savji Dholakia iz grada Surat, na zapadu Indije, uručio je poklone zaposlenima uoči najvećeg indijskog praznika, festivala Divali – svetlosti.

Pokloni su dio programa lojalnosti vrijednog 50 milijardi rupija, odnosno 815 miliona dolara, kog je pokrenula kompanija Hari Krishna Exports , u vlasništvu Dholakie.

“Nagradili smo zaposlene koji su kroz godine doprinijeli razvoju kompanije. Oni su žrtvovali svoj porodični život za napredak firme i zbog toga zaslužuju da budu nagrađeni”, rekao je Dholakia za France presse.

Većina poslodavaca u Indiji svojim zaposlenima uručuje neku vrstu poklona tokom festivala Divali, ali obično se radi tek o kutijici slatkiša.

Hari Krishna Exports već pet godina sprovodi program lojalnosti, u okviru kog radnici dobijaju poene u 25 kategorija, ali su ove godine nagrade bile posebno velike.

Poklonili smo stanove za 207 radnika, automobile za njih 491 i nakit za 500. Depoziti za stanove podijeljeni su onima koji nisu posjedovali stan, a automobili onima koji već imaju svoj dom, rekao je predsjednik firme.

Nakit, u vreijdnosti od maksimalno 5.860 dolara po komadu, podijeljen je zaposlenima kao poklon za njihove supruge, jer su i one “indirektno doprinijele razvoju firme”, naveo je Dolakhia, čija kompanija izvozi dijamante u 75 zemalja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *