Danas konferencija Montenegroberze

Dodajte komentar

Konferencija Montenegroberze, pod nazivom “Regionalnom saradnjom i integracijom do uspješnog tržišta”, biće danas održana u hotelu Ramada.

Konferenciju, na kojoj će učestvovati oko 150 najeminentnijih ličnosti crnogorskog i tržišta kapitala regiona i brojni eksperati finansijskih tržišta iz Evrope, otvoriće ministar finansija Radoje Žugić, dok će u uvodnom dijelu predavanja održati predsjednik Odbora direktora Istanbulske berze, Ibrahim Turhan i predsjednik Atlas grupe, Duško Knežević.

„Montenegroberza želi da na taj način široj javnosti predstavi uspostavljeno partnerstvo sa Istanbulskom berzom“, navodi se u saopštenju.

Iz Montenegroberze je objašnjeno da će u okviru konferencije biti organizovana dva panela. Učesnici prvog panela, čiji je moderator predsjednik Komisije za hartije od vrijednosti (KHOV) Zoran Đikanović, razgovaraće o modalitetima povezivanja i razvoja tržišta kapitala i povezivanju berzanskih tržišta na regionalnom nivou.

Na prvom panelu će, kako je najavljeno, učestvovati direktor razvoja Istanbulske berze, Murat Mazibas, član Odbora direktora Bugarske berze, Gregori Bulgarski i visoki rukovodilac u Sektoru za lokalne valute i razvoj tržišta kapitala u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), Hannes Takacs.

„U drugom dijelu fokus će biti na crnogorskoj regulativi, kao i iskustvu i značaju primjene zakonodavstva EU na tržišta kapitala“, kazali su predstavnici Montenegroberze.

Na drugom panelu će govoriti zamjenik predsjednika KHOV-a, Amir Nurković, izvršni direktori Ljubljanske, Sarajevske i Banjalučke berze, Andrej Šketa, Tarik Kurbegović i Milan Božić, kao i direktor hrvatskog investicionog društva Interkapital, Ivan Kurtović.

Planirano je da, u okviru konferencije, izvršni direktor Hipotekarne banke, Esad Zaimović, održi kratku prezentaciju novog finansijskog instrumenta na crnogorskom tržištu kapitala – obveznica Hipotekarne banke, čija se primarna prodaja obavlja putem javne ponude.

Agendu Konferencije možete pogledati ovdje , a za više informacija o samim učesnicima posjetite stranu Panelisti.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *