Oprobajte se u ulozi energetskog menadžera u igrici Power Matrix

Dodajte komentar

Da li možete da zamislite da sa nekoliko klikova mišem rukovodite električnom energijom čitavog grada? Kompanija Siemens razvila je besplatnu online igricu koja donosi tu mogućnost, a čiji je cilj da korisnik razvije gradski sistem održive energije.

Ova simulacija, pod imenom Power Matrix, ima za cilj stvaranje strategije za bolje razumijevanje mehanizama i pravila energetskog tržišta kao i uvid u interakciju između različitih vrsta energija i energetskih mreža.

Ukoliko ste voljni da testirate svoje sposobnosti u rukovođenju energetskim sistemom virtuelnog grada gdje njegov razvoj zavisi od načina na koji koristite izvore energije, Power Matrix je pravi izazov.

Igrica nije namijenjena samo ekspertima ili iskusnim online gejmerima, već prvenstveno dijelu javnosti koji je zainteresovan za ovu temu. Igrač preuzima ulogu energetskog menadžera u jednoj ruralnoj oblasti, i njegov zadatak je doprinos razvoju grada stvaranjem inteligentnog energetskog sistema, i obezbjeđivanje stabilnog snabdijevanja električnom energijom. Mogući izvori energije podrazumijevaju konvencionalne tehnologije, kao i one obnovljive, poput sunčeve ili energije vjetra. Što je veća energetska raznovrsnost, vaš grad se razvija brže. Igračima je omogućeno i prikupljanje bonus poena, ako, na primjer, investiraju u istraživanja i dalji razvoj. Naravno, dok razvijaju svoj grad, igrači moraju da vode računa o raspoloživom budžetu, kako bi se obezbijedilo održivo i efikasno korišćenje resursa.

Da bi ste besplatno testirali svoje vještine u energetskom menadžmentu, isprobajte Power Matrix igricu na sledećem linku: http://www.powermatrixgame.com

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *