Održana godišnja Skupština Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori

Dodajte komentar

U Podgorici je održana godišnja Skupština Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori.

Najvažnije teme na dnevnom redu bile su izbor predsjednika i članova Upravnog odbora Savjeta, izmjena Statuta organizacije, kao i usvajanje Finansijskog izvještaja Savjeta. 

Veoma važna izmjena Statuta, usvojenog na sastanku, odnosi se na promjenu sjedišta Savjeta i njeno vezivanje za Privrednu komoru. Time je postignuto da sjedište Savjeta bude nezavisno od trenutno predsjedavajućeg, i dodatno je ojačana saradnja Savjeta stranih investitora u CG i Privredne komore CG.

Rudiger Šulc (Crnogorski Telekom) je treći put izabran za predsjednika Upravnog odbora Savjeta, a Nela Belević (Uniqa osiguranje), Savo Đurović (Adriatic Marinas), Sabolč Horvat (CKB) i  Đulio Moreno (EBRD), izabrani su  za članove Upravnog odbora.

Na sastanku je, takođe, konstatovano da Savjet sada ima dvadeset tri člana, koji obezbjeđuju približno pet hiljada radnih mjesta u Crnoj Gori, uz godišnji promet od približno 650 miliona eura, što predstavlja oko 19 odsto BDP-a Crne Gore.

Na sastanku je zaključeno da je neoophodno intenzivirati tekuće aktivnosti Savjeta na unaprijeđenju uslova poslovanja u Crnoj Gori, kao i na privlačenju novih članova. Tempo rada Savjeta u narednoj godini,  do oktobra 2015, biće veoma dinamičan i posvećen razvijanju i realizaciji velikog broja ideja osmišljenih za narednih 12 mjeseci.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *