Ako imate neku od ovih 5 osobina, zaslužujete povišicu!

Dodajte komentar

Postoje zaposleni na koje zbog njhovih očigledih kvaliteta valja obratiti pažnju. Iako kao preduzetnik morate paziti na svoj novac, neki radnici zbog velikog doprinosa zaslužuju momentalnu povišicu.

Ovo su neki od tih zaposlenih, prema pisanju Inc.com-a:

1. Oni koji donose najviše prihoda
Nije važno o kakvom se zaposlenju radi, ali stvari su potpuno jasne: čovjek koji vam donosi najviše prihoda zaslužuje povišicu prema svim kriterijumima.

2. Oni koji imaju neprocjenjive vještine
Neke vještine ne mogu se naučiti, a to je prije svega ličnost i stav pred klijentima. Na primjer, ako ste zaposlili konobara kojeg svi vole i zbog koga svi dolaze u kafić, treba ga nagraditi povišicom.

3. Oni koji daju više od 100 posto sebe
Ako imate radnika koji uvijek visoko stavlja letvicu i uspješno je preskače, trebalo bi da znate da ga cijenite. Malo je onih koji se posve daju u posao, i ne dozvolite da vam “kliznu” iz ruku.

4. Oni koji su tu od početka
Postoje radnici koji su uz vas od početka, no zbog raznih cirkulisanja ljudi unutar kompanije, mogu se osjećati u podređenom položaju. Ne dozvolite im da padnu u letargiju – povišicom im pokažite koliko ih cijenite.

5. Oni koji bi jednog dana mogli preuzeti posao
U svemu, a naročito u poslovanju, važno je misliti na budućnost. Prepoznate li u kompaniji osobu koja bi jednog dana mogla preuzeti vođenje poslova, učinite sve kako bi je zadržali, a finansijska sredstva često su dobra garancija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *