Za isplatu radnika KAP-a nema dovoljno novca

Dodajte komentar

Stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Podgorica KAP Veselin Perišić počeće do kraja sedmice isplatu potraživanja radnika iz prvog isplatnog reda, navodi se u biltenu koji je Perišić juče dostavio zaposlenima.

Na taj korak stečajna uprava se odlučila nakon što su se juče ujutru u upravnoj zgradi KAP-a okupili radnici proizvodnje, odnosno Elektrolize, koji su od Perišića tražili da im objasni šta je sa isplatom sredstava. Kako Dan nezvanično saznaje, tek kada je okupljanje nezadovoljnih radnika prijetilo da preraste u protest, Perišić je izdao bilten.

Radnici, ipak, neće dobiti kompletan iznos koji potražuju, već će, prema nezvaničnim informacijama iz izvora bliskih kompaniji, potraživanja na ime neisplaćenih zarada, doprinosa za obavezno socijalno osiguranje i povreda na radu dobiti u neto iznosu, umjesto u bruto, što je Perišić i potvrdio biltenom.

„Nakon obavljenih konsultacija i odobrenja od stečajnog sudije, stečajni upravnik će najkasnije do kraja nedjelje pristupiti djelimičnoj diobi sredstava uplaćenih na ime dijela kupoprodajne cijene i isplatiti potraživanja povjeriocima prvog isplatnog reda, prema konačnoj listi svih potraživanja stečajnog dužnika KAP-a“, naveo je Perišić u biltenu.

Zaposleni će dobiti dio sredstava iz razloga što za isplatu kompletnog iznosa koji potražuju nema dovoljno novca. Perišić je u prvom isplatnom redu priznao potraživanja od ukupno 4,6 miliona eura, a raspolaže sa četiri miliona koje je nikšićka kompanija Uniprom, vlasnika Veselina Pejovića uplatila na ime dijela kupoprodajne cijene za imovinu KAP-a u iznosu od 28 miliona eura.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *