“Barkliz” ponovo kažnjen

Dodajte komentar

Britanski finansijski regulatori kaznili su banku “Barkliz” sa skoro 48 miliona eura zbog rizičnog poslovanja sa sredstvima svojih klijenata.

Britanska Uprava za kontrolu i nadzor finansijskog sektora (FCA) nametnula je “Barklizu” do sada najveću kaznu zbog problematičnog poslovanja sa sredstvima klijenata vrijednim 16,5 milijardi funti u periodu od kraja 2007. do početka 2012, prenosi agencija Frans pres.

“Banka je propustila da na odgovarajući način zaštiti sredstva svojih klijenata, zbog čega su oni bili pod rizikom dodatnih troškova, kašnjenja u isplati, pa čak i gubitka sredstava u slučaju nesolventnosti banke”, navodi FCA, dodajući da je “Barklizovo” nepoštovanje propisa neprihvatljivo, pogotovo uzimajući u obzir brojna upozorenja upućena cjelokupnoj bankarskoj industriji.

“Barkliz” je pokrenuo opsežnu restrukturu nakon skandala oko namještanja londonske medjubankarske kamatne stope Libor iz 2012, koji je ugrozio reputaciju banke. Banka u naredne dvije godine planira da smanji svoj investicioni sektor i na nivou grupacije ugasi 19.000 radnih mjesta.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *