Odbio Apple jer želi da bude preduzetnik

Dodajte komentar

“Stalno dobijam ponude za posao, a ovog ljeta dobio sam ponudu i od kompanije Apple. Ali odbio sam ih. Ja sam preduzetnik i ne želim da radim za nekog drugog”.

Ove riječi izgovorio je 19-godišnji programer John Meyer, koji od prve godine srednje škole razvija kompjuterske programe i aplikacije i to mu toliko dobro ide da se, iako je još tinejdžer, bez problema samostalno izdržava i sam finansira svoje školovanje.

Meyer razvija i vlastite projekte, među kojima je i online platforma “Fresco News”, a uskoro planira i pokretanje dvoje novih kompanija: alternativnog hostela te platforme koja bi trebala premostiti jaz između talentovanih studenata i velikih kompanija koje traže one najtalentovanije.

Posao iz snova za programere od strane Apple-a odbio je, ali to ga ne sprječava da sa njima sarađuje (na slici sa Tim Cookom). Za iPhone 4 razvio je aplikaciju “Just Light” koja, kako navodi, ima više od dva miliona preuzimanja i koja je sada standardna “oprema” koja dolazi uz iPhone. Razvio je i “Perfect Shot” aplikaciju za iOS 7, koja je u prva četiri dana imala 60.000 preuzimanja, a sad ih već broji preko milion.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *