Hipotekarna banka najavljuje nove proizvode

Dodajte komentar

Glavni izvršni direktor Hipotekarne banke Esad Zaimović, ocijenio je da se jedino mjerama fiskalne politike i podsticaja može postići veća kreditna aktivnost, kao i da referentna kamatna stopa ECB ne utiče na kamatne stope u Crnoj Gori.

“Generalni zaključak je da se samo mjerama monetarne politike ne može postići rezultat povećanja kreditne aktivnosti, već da to mora biti praćeno mjerama fiskalne politike, kao i mjerama podsticaja koje planira Evropska centralna banka. Ni jedna od ranijih mjera nije uticala na poslovanje Hipotekarne banke, kao ni nijedna mjera ECB nije uticala na sniženje kamatnih stopa u Crnoj Gori. Strani investitori i fondovi preko kojih se kreditira u Crnoj Gori ne vode računa o referentnoj kamatnoj stopi ECB. Oni samo vode računa o tome koliki je kreditni rizik Crne Gore”, kazao je Zaimović, komentarišući eventuale refleksije mjera Evropske centralne banke na Crnu Goru.

Namjera ECB je da mjerama sniženja kamatnih stopa podstakne zamrlu kreditnu aktivnost.

Zaimović je u četvrtak,u okviru miločerskog Razvojnog foruma, učestvovao na panelu o očekivanjima bankarskog sektora u narednom periodu u svijetlu mjera Evropske centralne banke (ECB) za sniženje kamatnih stopa. Sagovornici su bili Jorgovanka Tabaković guvernerka Narodne banke Srbije, guverner CBCG Milojica Dakić, bivši ministar finansija Milorad Katnić i Draško Veselinović analitičar iz Slovenije.

Marko Jovanović iz Hipotekarne banke je nakon foruma najavio nove proizvode i usluge Hipotekarne banke među kojima je najznačajnija „stiker“ kartica. To je proizvod koji omogućava da kroz jednu elektronsku naljepnicu na novčaniku, mobilnom telefonu, ključevima i slično moći da vršite sva plaćanja. (aktuelno.me)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *