Ovo je najjeftiniji smartphone na svijetu(VIDEO)

Dodajte komentar

Indijska kompanija Intex Technologies nedavno je predstavila smartphone čija cijena iznosi samo 33 dolara. Na Wall Street Journalu kažu kako je ovo najjeftiniji pametni telefon na svijetu te kako se samo za jedan model iPhonea može kupiti više od dvadeset Intexovih Cloud FX telefona.

Za 33 dolara korisnici će dobiti ‘više nego očekuju, ali to vjerovatno ipak neće biti dovoljno za zadovoljavajuće iskustvo’, odnosno dobiće telefon s ekranom dijagonale 3,5 inča (pomalo podsjeća na prvi model iPhonea) koji radi na 1GHz procesoru, ima 2MP kameru i podršku za WiFi. Cloud FX radi na Mozillinom Firefox operativnom sistemu za koji novinari WSJ-a kažu kako je malo spor, ali je s njim jednostavno upravljati te korisnicima donosi sve osnovne opcije i aplikacije poput Facebooka, Twittera, WhatsAppa, YouTubea i drugih. Ipak, telefon ima problema već pri surfovanju malo ‘težim’ stranicama, a niti baterija nije previše izdržljiva.

Ovaj uređaj sigurno neće osvojiti svijet, no njegove mogućnosti i prvenstveno cijena zadovoljit će korisnike u zemljama u razvoju koji traže što jeftiniji pametni telefon. Takođe, novinari WSJ-a kažu kako je ovo dobra osnova za budućnosti i pokušaj stvaranja ‘pametnog telefona za mase’ jer u budućnosti možemo očekivati uređaje koji će imati sličnu (malu) cijenu, ali bolji hardver i softver. Pogledajte video:

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *