Legalizacija marihuane u Urugvaju – Eksperiment iz kog svijet treba da uči (VIDEO)

Dodajte komentar

Urugvaj je od kraja 2013.godine prva zemlja na svijetu gdje je u potpunosti legalizovana marihuana. Svaki stanovnik te zemlje, ukoliko to želi, može samostalno uzgajati 6 stabala marihuane ili pak u zvaničnim apotekama kupiti do 40 grama mjesečno.

Kako se ta odluka sprovodi u Urugvaju i kako na nju gledaju žitelji te liberalne južnoameričke zemlje, istraživao je novinar  Krishna Andavolu.

“Svijet se preko 100 godina bori protiv ilegalne trgovine drogom i sve je uzalud, svih vrsta narkotika na crnim tržištima je sve više. Mi smo svjesni da smo jedan “eksperiment” i svojim odlukama želimo da pomognemo ostatku svijeta da na našem primjeru i iskustvu kreiraju bolje politike.”, kazao je u intervjuju za ovaj izvještaj jedan od najpopularnijih političara današnjice – predsjednik Urugvaja Jose Mujica, koji kako tvrdi nikada u svom životu nije probao marihuanu.

Poslovni magnat George Soros je poslednjih godina uložop preko 80 miliona dolara za pomoć organizacijama koje zahtijevaju legalizaciju marihuane u Sjevernoj i Latinskoj Americi.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *