Jugopetrol se ipak seli u Podgoricu

Dodajte komentar

Do kraja novembra trebalo bi da se održi preseljenje kotorskog Jugopetrola u Podgoricu. Uprkos velikom otporu javnosti da nakon skoro 70 godina Kotor ostane bez prepoznatljivog brenda, a oko 100 radnika možda bez posla, u Jugopetrolu insistiraju na svojim, kako kažu, racionalnim poslovnim razlozima.

Jugopetrol više neće biti kotorski. Društvo je jednoglasnom odlukom odlučilo da svoje sjedište iz Kotora preseli u Podgoricu, potvrdili su za RTCG iz kompanije.

“Zgrada u koju se selimo je izabrana i ugovor je potpisan. U pitanju je čisto poslovna odluka koja se zasniva na racionalnim razlozima”, kazali su u kompaniji.

Kotorani su zaprepašćeni činjenicom da nakon toliko godina ostanu bez lokalne kompanije.

“Mi smo kao lokalni parlament odmah odreagovali i svi subjekti koji konstituišu lokalni parlament su jednoglasno donijeli zaključke kojim se izričito protive preseljenju kompanije u Podgoricu“, kazao je Željko Aprcović, poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Na nedavnom sastanku u Ministarstvu ekonomije samo su produbljena neslaganja predstavnika kotorske opštine i menadžmenta kompanije.

“Razumljivo je nezadovoljstvo dijela lokalne zajednice, ali je isto u priličnoj mjeri zasnovano na emocijama, a ne na činjenicama savremenog poslovnog okruženja. Selimo se u Podgoricu koja je glavni grad, administrativni i poslovni centar Crne Gore”, kazali su u kompaniji.

Tako će zaposleni morati da odluče-da li će nastaviti da rade u Glavnom gradu ili će uzeti otpremnine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *